Krievija un NATO stīvējas: vienlaicīgi sākas mācības un militārie manevri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija sākusi plašas militārās mācības paralēli NATO manevriem Ziemeļeiropā, vēsta mediji. Eiropas ziemeļos pirmdien sākās NATO gaisa spēku mācības «The Arctic Challenge Exercise 2015» (ACE 2015).

Mācībās piedalās sešas NATO dalībvalstis - Norvēģija, Lielbritānija, Vācija, Francija, Nīderlande, ASV - un Somija, Zviedrija un Šveice. Manevri notiek Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas gaisa telpās un bāzēs, piedaloties aptuveni 4000 militārpersonu.

Krievijas mācībās trīsreiz lielāks dalībnieku skaits

Krievija negaidot sarīkojusi līdzīgas mācības, tikai ar trīsreiz lielāku dalībnieku skaitu. Kā ziņo «LSM», negaidītajā pārbaudē Krievijas centrālajā kara apgabalā, kuru ierosinājis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ir iesaistīti vairāk nekā 12 tūkstoši karavīru, 250 lidmašīnas un aptuveni 700 kaujas tehnikas vienību.

Šo mācību laikā kaujas aviācija trenēsies gaisa triecienos ar spārnotajām raķetēm. Pārbaudītas tiks arī pretraķešu aizsardzības sistēmas iekārtas. Savukārt personālsastāvam būs jāveic pārdislokācija, gan izmantojot dzelzceļu, gan pašu spēkus, kopumā veicot aptuveni tūkstoš kilometru.

Krievijas Aizsardzības ministrija šīs mācības raksturoja kā «masīvu negaidītu inspekciju», ziņoja BBC.

Spriežot pēc pieejamās informācijas, mācības notiks Krievijas gaisa telpā un Komi Republikā, Krievijas ziemeļos.

Nenoliedzami, šādas vienlaicīgi veiktas militārās mācības tikai apstiprina to, ka saspīlējums Krievijas un NATO starpā pēdējā laikā ir ievērojami audzis, norāda «LSM».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu