Austrijā par terorismu notiesāts 14 gadus vecs jaunietis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijā par terorismu otrdien notiesāts 14 gadus vecs skolnieks, kurš islāmistu ideoloģijas iespaidā plānoja sarīkot sprādzienu vienā no valsts lielākajām dzelzceļa stacijām Vestbanhofā.

Turku izcelsmes jaunietim piespriests reāls astoņu mēnešu cietumsods un vēl 16 mēneši nosacīta soda.

Puisis tika atzīts par vainīgu apsūdzībās par piederību teroristu organizācijai un plāniem pastrādāt teroraktu.

Pusaudzis tika arestēts pērnajā oktobrī, kad tika turēts aizdomās par kontaktēšanos ar teroristu organizāciju «Islāma valsts» un «Al Qaeda» atbalstītājiem.

Viņš plānoja sarīkot teroraktu un pēc tam doties uz Sīriju, lai tur pievienotos džihādistiem.

Policija aresta laikā paziņoja, ka jaunietis interesējies, kā pagatavot bumbu, un plānojis sarīkot sprādzienus publiskās vietās, tādās kā Vestbanhofa.

Mediji ziņoja, ka «Islāma valsts» džihādisti piesolījuši viņam 25 000 eiro par sekmīgu uzbrukumu. Bet šī informācija nav apstiprināta.

Austrijas valdības rīcībā esošā informācija liecina, ka vairāk nekā 200 valsts iedzīvotāju ir devušies uz Sīriju un Irāku, lai pievienotos «Islāma valstij». Aptuveni 70 ir atgriezušies no šādiem ceļojumiem, radot bažas Austrijas varasiestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu