Krievija izvirza arestētajam Lietuvas pilsonim oficiālas apsūdzības spiegošanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas izmeklētāji izvirzījuši oficiālas apsūdzības spiegošanā pagājušajā nedēļā arestētajam Lietuvas pilsonim Aristidam Tamošaitim, apliecinājis viņa advokāts Anatolijs Abricovs.

Vienlaikus viņš pastāstījis, ka pārsūdzējis 20.maijā pieņemto tiesas lēmumu sankcionēt Tamošaiša paturēšanu apcietinājumā uz diviem mēnešiem, bet sīkākus komentārus nav sniedzis.

Jau ziņots, ka Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) pagājušajā trešdienā pavēstīja, ka aizturējis Lietuvas spiegu ar lietiskiem pierādījumiem, saņemot no kāda Krievijas pilsoņa slepenu dokumentālu informāciju. Pēc pierādījumu uzrādīšanas aizturētais esot atzinies, ka ir Lietuvas Republikas Aizsardzības ministrijas operatīvo dienestu otrā departamenta (militārā izlūkdienesta) virsnieks, un ievietots Maskavas Lefortovas cietuma izmeklēšanas izolatorā. Lietuvas vēstniecības darbiniekiem pagaidām nav izdevies ar viņu tikties.

Kā tobrīd pieļāva Krievijas laikraksts «Vedomosti», iespējams, Tamošaitis arestēts tāpēc, lai viņu varētu apmainīt pret FDD aģentu, par kura arestu Lietuvas varasiestādes pavēstīja maija sākumā.

Lietuvas Ģenerālprokuratūra 4.maijā paziņoja, ka Lietuvā 29.aprīlī aizdomās par spiegošanu Maskavas labā aizturēts 1977.gadā dzimis Krievijas pilsonis, kas, iespējams, iesaistījies izlūkošanas operācijā, kuras mērķis bija «iefiltrēties Lietuvas izpildvaras institūcijās, Lietuvas tiesībsargājošajās institūcijās un izlūkdienestos». Izpildot prokuratūras lūgumu, aizdomās turētais tika arestēts uz trim mēnešiem. Viņa vārds netika atklāts, paziņojumā viņš figurēja kā N.F.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu