Krievija atsakās no «Mistral» darījuma; būvēs pati savus desantkuģus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija otrdien paziņoja, ka tā atsakās no 1,2 miljardu eiro darījuma ar Franciju par divu «Mistral» klases karakuģu piegādi, vienlaikus solot, ka būvēs pati savus desantkuģus.

«Tas, ka Krievija tos [»Mistral» kuģus] neņem, ir noticis fakts, un tagad ir tikai viena diskusija - par naudas summu, kas ir jāatdod Krievijai,» sacīja Militāri rūpnieciskās komisijas kolēģijas priekšsēdētājs Oļegs Bočkarjovs.

Viņš arī norādīja, ka Krievija plāno būvēt pati savus desantkuģus, tomēr tie būs citas klases kuģi.

«Mums šādi kuģi ir plānoti, viņi mums ir projektā, bet mēs tos būvējam pēc citas klases, mums ir cita desanta izsēdināšanas ideoloģija. Mērķa kopēt «Mistral» nav,» viņš paskaidroja.

Francijai pirmais «Mistral» klases kuģis Krievijai bija jāpiegādā pērn, taču piegāde tika iesaldēta, reaģējot uz Krimas aneksiju un tās dēļ ieviestajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Maskavu.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu