Lībijas premjers izglābjas atentāta mēģinājumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiski atzītās Lībijas valdības premjerministrs Abdallāhs al Thani otrdien izglābās atentāta mēģinājumā, kad potenciālie slepkavas atklāja uguni uz viņa automobili Lībijas austrumu pilsētā Tobrukā, paziņoja valdības preses sekretārs Hatems al Uraibi.

«Premjerministra automobilim trāpīja lodes, bruņotiem vīriem atklājot uguni, kad automobilis atstāja rajonu, kur bija noturēta parlamenta sēde,» sacīja Uraibi.

«Premjerministrs nav cietis, bet viens no viņa miesassargiem tika ievainots. Tas bija atentāta mēģinājums, un premjerministrs tajā izdzīvoja,» piebilda Uraibi, kurš nespēja identificēt uzbrucējus.

Lībijā, kur valda asiņains haoss pēc diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nogalināšanas 2011.gadā, pastāv divas valdības un parlamenti, kopš islāmistu atbalstīta kaujinieku alianse augustā ieņēma galvaspilsētu Tripoli.

Atentāta mēģinājums notika pēc starptautiski atzītā parlamenta sēdes Tobrukā, kur ir bāzējies šis parlaments.

Parlamenta deputāts Faradžs Abu Hašems sacīja, ka kaujinieki mēģināja ieņemt parlamenta ēku, bet uzbrukums tiks atsists. Valdības locekļi un premjerministrs nekavējoties atstāja parlamenta ēku.

Pagājušā gada janvārī Lībijas toreizējais iekšlietu ministrs izglābās neskarts atentāta mēģinājumā Tripolē. Trīs nedēļas pirms tam rūpniecības ministra vietnieks Hasans al Drui tika nošauts Kadafi dzimtajā pilsētā Sirtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu