Talibu uzbrukumā viesnīcai Kabulā nogalināti visi uzbrucēji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā trešdienas naktī notika talibu kaujinieku uzbrukums viesnīcai, kas pieder ārlietu ministra Salahudina Rabani ģimenei, bet tas beidzās, kad drošības spēki nogalināja visus četrus uzbrucējus, paziņoja iekšlietu ministra vietnieks Mohammads Ajubs Salangi.

Uzbrukums viesnīcai «Heetal» Kabulas diplomātiskajā kvartālā Vazirakbarhanā ilga visu nakti, bet tajā nav cietuši ne civiliedzīvotāji, ne karavīri.

Uzbrucējiem bija viens raķešgranātu metējs, trīs Kalašņikova automāti un viens granātmetējs.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās islāmistu grupējums «Taleban», kurš pastiprina ikgadējo pavasara ofensīvu pret Afganistānas drošības spēkiem, neraugoties uz atkārtotiem valdības ierosinājumiem sākt miera sarunas. «Taleban» otrdien nogalināja 26 policistus vairākos uzbrukumos Afganistānas dienvidos.

Viesnīcas menedžeris paziņoja, ka visi viesi atradās drošās istabās un neviens netika ievainots. Pēc viena vai diviem pirmajiem sprādzieniem apsardze sāka šaut uz uzbrucējiem, kuriem neizdevās iekļūt viesnīcā.

2009.gadā pie viesnīcas «Heetal» vārtiem uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, nogalinot astoņus un ievainojot 40 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu