Drēzdenē sākas G7 finanšu ministru sanāksme

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Drēzdenē tiekas septiņu industriāli attīstītāko valstu finanšu ministri un nacionālo banku prezidenti, lai apspriestu stāvokli pasaules ekonomikā un globālā finanšu tirgus regulāciju.

ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas finanšu ministru un nacionālo banku prezidentu sanāksme sāksies trešdien un turpināsies līdz piektdienai.

Amatpersonas tikšanās laikā uzklausīs arī citu ekspertu viedokli, norādījis G7 sanāksmes namatēvs Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

Pirmo reizi «esam uzaicinājuši arī vairākus pasaules vadošos ekonomistus un monetārās politikas ekspertus, lai varētu pārdomāt un atrast labākos risinājumus», nedēļas nogalē sniegtajā intervijā radiostacijai «Deutschlandfunk» pavēstīja Šeible.

Viņš piebilda, ka starp apspriežamajiem jautājumiem ir līdzsvara rašana starp taupības pasākumiem un investīcijām, kā arī starptautiskā finanšu tirgus noteikumi.

«Īsta novitāte» būs ceturtdienas rītā paredzētais «simpozijs», kura laikā ministri tiksies ar septiņiem vadošajiem ekonomistiem. Viņu vidū būs Nuriels Rubīni, Kenets Rogofs un bijušais ASV finanšu ministrs Lerijs Samerss.

Atšķirībā no citām G7 sanāksmēm Vācijas valdība neplāno tās noslēgumā piektdien izplatīt kādu komunikē.

Šeible atzina, ka sarunu dienaskārtībā noteikti būs arī Grieķijas jautājums. Tomēr vienlaikus viņš uzsvēra, ka tā «nav problēma, kuru var atrisināt G7».

Drēzdenē tiek gaidīta arī Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda, Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms, Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidents Mario Dragi un Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī.

Sanāksmes laikā tiks apspriestas arī iespējas, kā apturēt tādu teroristisko grupējumu kā «Islāma valsts» finansēšanu.

Trešdienas vakarā sanāksmes viesi pulcēsies uz ceremoniju slavenajā Jaunavas Marijas baznīcā (Frauenkirche).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu