Izraēlas gaisa spēki bombardē Gazas joslu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēliešu kara aviācija trešdienas rītā bombardējusi vairākus mērķus Gazas joslā, reaģējot uz palestīniešu kaujinieku sarīkoto Izraēlas teritorijas apšaudi ar raķetēm.

Aculiecinieki ziņo, ka islāmistu grupējuma «Hamas» pārvaldītās Gazas joslas dienvidos un vidienē bijušas dzirdamas vairākas eksplozijas.

«Hamas» izveidotās valdības Iekšlietu ministrija apstiprinājusi, ka Izraēlas aviācija devusi četrus gaisa triecienus kaujinieku apmācības objektiem Rafahā un Hānjūnisā.

Savukārt Izraēlas armijas pārstāvis tviterī paziņojis, ka bombardēti ar teroristiem saistīti mērķi Gazas joslas dienvidos. Viņš piebildis, ka par visiem uzbrukumiem, kas veikti no Gazas joslas, atbildīgs ir «Hamas».

Ziņas par cietušajiem Gazas joslā pagaidām nav saņemtas.

Šis ir pirmais masīvais gaisa uzlidojums Gazas joslai kopš pagājušā gada vasarā veiktās izraēliešu militārās operācijas, kas ilga 50 dienas un prasīja 2145 palestīniešu dzīvības.

Uzlidojumi bija reakcija uz palestīniešu kaujinieku iepriekš sarīkoto raķešu apšaudi. Saskaņā ar izraēliešu mediju ziņām naktī uz trešdienu kaujinieki no Gazas joslas uz Izraēlas teritoriju raidījuši četras raķetes.

Tikmēr gan «Hamas», gan grupējums «Islāma džihāds» nolieguši, ka to kaujinieki būtu naktī uz trešdienu izšāvuši kādu raķeti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu