Eiropa pārmet Īrijai bērnu pēršanas neaizliegšanu ar likumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Eiropas Sociālo tiesību komisija ir atzinusi, ka Īrijā pārkāpj Eiropas hartu, ar likumu neaizliedzot visus miesassodus, tostarp vecāku tiesības mājās fiziski sodīt bērnus, ziņo «Baltic Ireland».

Īrija ir viena no nedaudzajām valstīm Eiropā, kur bērnu pēršana mājās vēl nav aizliegta.

Komisija ir paziņojusi, ka bērnu miesassodi Īrijā, saskaņā ar valsts tiesību aktiem vai praksi, nav aizliegti pietiekami skaidrā un precīzā veidā.

Eiropas Sociālo tiesību komisijas lēmums ir atbilde uz organizācijas Association for the Protection of All Children 2013.gada februārī iesniegto oficiālo sūdzību.

Eiropas Padomes paziņojumā teikts: «Vardarbība pret bērniem, arī fiziski sodi, ir nopietna varas ļaunprātīga izmantošana un viņu cilvēktiesību pārkāpšana, un atbilstīgi likumam bērniem ir jāgarantē vienlīdzīga aizsardzība.»

«Eiropas Padome ir strādājusi, lai panāktu, ka bērnu miesassodi tiek aizliegti visās 47 dalībvalstīs un valdības izveido pozitīvas audzināšanas programmas, kas mudinātu vecākus izveidot no vardarbības brīvas ģimenes.»

Eiropas Sociālā harta ir visām dalībvalstīm juridiski saistoša Eiropas Cilvēktiesību konvencijas sociālā un ekonomiskā līdziniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu