22 ASV karavīri varētu būt nonākuši saskarē ar Sibīrijas mēri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22 ASV karavīri laboratorijas apmācībā ASV gaisa spēku bāzē Dienvidkorejā var būt nonākuši saskarē ar Sibīrijas mēri, ceturtdien paziņoja ASV armija.

Osanas aviobāzes paziņojumā tika uzsvērts, ka nav «nekāda riska» sabiedrībai. Trauksme par iespējamu nonākšanu saskarē ar Sibīrijas mēri tika sacelta pēc tam, kad kļuva zināms, ka apmācībā var būt izmantots nevis inerts Sibīrijas mēra baktēriju paraugs, bet dzīvas baktērijas.

«22 militārpersonas var būt nonākušas saskarē [ar Sibīrijas mēri] apmācības pasākumā,» tomēr nevienam nav konstatēti simptomi, teikts bāzes paziņojumā.

Šis baktēriju paraugs tika izmantots «laboratorijas vidē» noslēgtā objektā šīs bāzes teritorijā.

«Bīstamo materiālu komandas nekavējoties norobežoja šo objektu, to atindēja .. un iznīcināja šīs baktērijas,» teikts bāzes paziņojumā.

Osanas aviobāzē apmēram 105 kilometrus uz dienvidiem no Seulas ir bāzēts 51. iznīcinātāju spārns. Šī bāze ir viens no objektiem, kuros ir izmitināti 28,5 tūkstoši ASV karavīru, kas pastāvīgi bāzēti Dienvidkorejā.

Neilgi pirms tam ASV amatpersonas paziņoja, ka ASV armija nejauši pārvedusi vismaz vienu dzīvu Sibīrijas mēra baktēriju paraugu uz komerciālu laboratoriju Mērilendas štatā, tāpēc četri šīs laboratorijas darbinieki, kas var būt nonākuši saskarē ar šīm baktērijām, piesardzības labad iziet ārstniecības kursu.

Šie paraugi pērn martā tika apstaroti militārā laboratorijā Jūtas štatā un tika uzskatīti par «nedzīviem», tomēr privātfirma Mērilendā piektdien informēja varas iestādes, ka tās saņemtais paraugs vēl ir aktīvs. Tas nozīmē, ka ir steidzami jāpārbauda viss bakteriālais materiāls, kas no Jūtas tika nosūtīts arī uz citām laboratorijām.

Pēdējā gada laikā vairāk nekā 10 citas ASV valdības un komerciālās laboratorijas deviņos štatos, kā arī ASV aviobāze Dienvidkorejā ir saņēmušas Sibīrijas mēra baktēriju paraugus no sākotnējās partijas, kas pērn tika apstarota Dagvejas izmēģinājumu poligonā pie Jūtas štata Soltleiksitijas pilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu