Nebraska kļūst par 19. ASV štatu, kur atcelts nāvessods

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nebraska trešdien kļuva par 19. ASV štatu, kur atcelts nāvessods, kad štata likumdošanas sapulce pieņēma šādu lēmumu ar pietiekamu balsu vairākumu, pārvarot gubernatora veto.

Nāvessoda atcelšana tika pieņemta ar 30 balsīm par un 19 pret. Tas bija pietiekams vairākums, lai anulētu Nebraskas gubernatora republikāņa Pītera Riketsa uzliktu veto un lēmums par nāvessoda atcelšanu iegūtu likuma spēku.

Nebraskas likumdošanas sapulce bija nobalsojusi par nāvessoda atcelšanu arī 17.aprīlī un 20.maijā, bet toreiz gubernators uzlika veto šim lēmumam.

Riketss otrdien apgalvoja, ka nāvessoda atcelšana «ir aplama vēsts» «nomācošam» Nebraskas iedzīvotāju vairākumam, kuri grib tā saglabāšanu.

10 cilvēkiem, kas Nebraskā gaidīja nāvessoda izpildi, tas tiks aizstāts ar mūža ieslodzījumu. Vēl viens uz nāvi notiesātais otrdien nomira ar vēzi pēc 30 cietumā pavadītiem gadiem. Nāvessodi Nebraskā nav izpildīti kopš 1997.gada.

Pērn 80% ASV izpildīto nāvessodu bija Teksasas, Misūri un Floridas štatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu