Malaizijā atrastajos kapos «vergu nometnē» ir 139 līķi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijā atrastos migrantu kapos pie cilvēku kontrabandistu ierīkotām vergu nometnēm ir aprakti 139 līķi, ceturtdien paziņoja varas iestādes.

Šie kapi un pamestās nometnes tika atrasti nedēļas nogalē Malaizijas ziemeļos pie Taizemes robežas. Policija pirmdien informēja, ka ir atrasti pavisam 139 kapi pie 28 nometnēm.

«Pamatojoties uz kapu lielumu un pēc rajona attīrīšanas .. mums ir skaidrāka norāde - vienā kapā viens cilvēks,» ceturtdien žurnālistiem sacīja iekšlietu ministra vietnieks Vans Džunaidi Tuanku Džaafars.

Atbildot uz ziņu aģentūras AFP jautājumu, vai tas nozīmē 139 līķus, jo iepriekš bija ziņots par 139 šādām kapavietām, Vans Džunaidi sacīja «jā».

Atrasto nometņu skaits un lielums vedināja uz domām, ka tajās var būt bijuši simtiem cilvēku. Lielākā nometne varētu uzņemt līdz 300 cilvēku, vēl viena - līdz 100 cilvēku, bet pārējās - apmēram 20 cilvēkus katra.

Taizemes policija maija sākumā atrada cilvēku kontrabandistu ierīkotas nometnes un desmitiem seklu masu kapu džungļos pie Malaizijas robežas. Tiek uzskatīts, ka šajos kapos aprakti musulmaņi rohingjas no Mjanmas un migranti no Bangladešas, kas kļuvuši par cilvēku kontrabandistu upuriem.

Pēc šā atraduma Taizeme sāka cīņu pret cilvēku kontrabandu, radot haosu reģionālajos cilvēku kontrabandas maršrutos.

Malaizijas valdība iepriekš noliedza, ka tās teritorijā būtu vergu nometnes vai šādi masu kapi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu