Lagarda: Grieķijas aiziešanas iespēja no eirozonas pastāv

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Iespēja, ka Grieķija aiziet no eirozonas, pastāv, taču tas nenozīmēs Eiropas vienotās valūtas galu, ceturtdien atzina Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda.

Intervijā laikrakstam «Frankfurter Allgemeine» Lagarda norādīja, ka šāds scenārijs Eiropas Savienības (ES) vienotajai valūtai «nebūs pastaiga parkā», taču tas, «iespējams, nebūs eiro gals», piebilda SVF izpilddirektore, kas ieradusies Drēzdenē uz G7 finanšu ministru un nacionālo banku vadītāju sanāksmi.

Lagarda arī noraidīja Grieķijas izteikumus, ka vienošanas ar starptautiskajiem aizdevējiem ir tuvu.

«Ir maz ticams, ka mēs tuvākajās dienās panāksim vispārēju vienošanos,» viņa norādīja, piebilstot, ka pēc pozitīvajiem signāliem pirms desmit dienām pēdējās nedēļas laikā optimisms ir mazinājies.

Joprojām ir jāpaveics liels darbs, un SVF nav gatava dot finansējumu Grieķijai, ja ta nesniegs nepārprotamus reformu solījumus.

Jau vēstīts, ka Grieķijas izteikumus par tuvojošos vienošanos ir noraidījis Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un finanšu, nodokļu un muitas lietu komisārs Pjērs Moskovisī un Eiropas Komisijas (EK) pārstāve Annika Breitharta.

Grieķija toties ir paziņojusi, ka plāno līdz svētdienai panākt vienošanos ar aizdevējiem.

Anonīma Grieķijas amatpersona trešdien sacīja, ka tehniskie eksperti no Grieķijas un tās starptautiskajiem aizdevējiem gatavojas sākt izstrādāt vienošanos, kas ļaus Grieķijai saņemt tai nepieciešamo finansiālo palīdzību.

Grieķija sarunas ar ES, Eiropas Centrālo banku (ECB) un SVF turpina jau vairākus mēnešus, cenšoties panākt, lai kreditori izmaksā pēdējo starptautiskā aizdevuma daļu 7,2 miljardu eiro apmērā, ko kreditori atsakās darīt, kamēr Grieķija neapņemas veikt noteiktas ekonomiskās reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu