Vidusjūrā vienā dienā izglābj 741 nelegālu migrantu, kas devušies no Lībijas uz Eiropu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūrā ceturtdien tika izglābts pavisam 741 nelegāls migrants, kas bija devušies no Lībijas uz Eiropu, paziņoja Itālijas krasta apsardze.

Glābšanas operāciju koordinēja Itālijas krasta apsardze, un tā tika veikta ar Vācijas, Īrijas un Lielbritānijas karakuģu palīdzību Eiropas Savienības (ES) robežkontroles aģentūras «Frontex» pārraudzībā.

Migranti mēģināja šķērsot Vidusjūru ar sešiem kuģiem, tai skaitā piecām piepūšamām liellaivām. Viņi sasniedza Sicīlijas šaurumu starp Tunisiju un Itālijai piederošo Sicīlijas salu.

Saskaņā ar ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Vidusjūrā bīstamos braucienos uz Eiropu ir gājuši bojā apmēram 1770 nelegālu migrantu - 30 reizes vairāk nekā tādā pašā periodā 2014.gadā. Pēdējos 18 mēnešos šādi gājuši bojā vairāk nekā 5000 cilvēku.

Nelegālo migrantu skaita pieaugums, kuri mēģina sasniegt Eiropas piekrasti, tiek izskaidrots ar drošības situācijas pasliktināšanos Lībijā un labvēlīgākiem laikapstākļiem Vidusjūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu