Porošenko: Donbasā karo 50 000 Ukrainas karavīru

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pretterorisma operācijas zonā Donbasā šobrīd atrodas aptuveni 50 000 ukraiņu karavīru, paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

«Pirms gada mums bija trīs līdz pieci tūkstoši karavīru, kas bija gatavi izpildīt kaujas uzdevumus. Donbasā vienlaicīgi atradās no 17 līdz 23 tūkstošiem karavīru, kuri, protams, nevarēja aizvērt visbīstamākos trieciena virzienus,» ceturtdienas vakarā Ukrainas telekanālos demonstrētajā programmā «Porošenko gads» pavēstīja prezidents.

«Šobrīd varu jums atklāt ļoti svarīgus skaitļus - karavīru skaits pretterorisma operācijas zonā šobrīd ir aptuveni 50 000. Tas jau ir spēcīgs grupējums, kas spēj sevi aizsargāt,» norādīja Porošenko.

Viņš arī pavēstīja, ka ieviesīs Ukrainā karastāvokli, ja agresors pāries saskarsmes līniju Donbasā un veiks organizētu uzbrukumu Ukrainas karaspēkam.

«Ja tagad pamiers tiks pārkāpts, tiks pārieta saskarsmes līnija, būs organizēts uzbrukums Ukrainas spēkiem, es tūlīt parakstīšu pavēli par karastāvokļa ieviešanu un iesniegšu to parlamentam,» sacīja Porošenko.

Viņš arī atgādināja, ka Augstākā rada jau pilnveidojusi likumus, kas attiecas uz karastāvokli.

«Un man nav nekādu šaubu, ka noteiktu stundu laikā karastāvoklis tiks ieviests, un Ukraina parādīs savu gatavību karam, uzvarai un mieram,» uzsvēra Porošenko.

Valsts galva arī skaidroja, ka karastāvokļa ieviešana nozīmēs ievērojamus pilsoņu tiesību ierobežojumus, piemēram, tiks ieviesta komandantstunda, cenzūra, piespiedu īpašuma konfiskācija, brīvas pārvietošanās aizliegumi un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu