Šteinmeiers: Krievijas agresijas iemesls nav Ukrainas sadarbība ar ES

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers 8.Kijevas foruma laikā paziņoja, ka Krievijas agresijas iemesls nav Ukrainas sadarbība ar Eiropas Savienību (ES).

«Krievijas provocētā konflikta iemesls saistīts ar Krimas aneksiju, kas pārkāpj visas starptautisko tiesību normas, nevis, kā daži uzskata, partnerattiecību uzlabošanos starp ES un Ukrainu,» sacīja Vācijas ministrs.

«Tas bija konfrontācijas ceļš, nevis sadarbības ceļš, kuru izvēlējās Krievija,» uzsvēra Šteinmeiers.

Viņš forumā atzina, ka konflikta dēļ savas dzīvesvietas zaudējuši divi miljoni ukraiņu.

«Apmēram divi miljoni cilvēku zaudējuši mājas. Krievija turpina pārkāpt starptautiskās tiesības un turpina agresiju [Ukrainas] austrumos,» uzsvēra Vācijas pārstāvis.

Viņš piebilda, ka Minskas vienošanās nav ideāla, bet tā ir ceļš uz mieru, un brīdināja par konflikta eskalācijas bīstamajām sekām.

«Neapturēsim sadarbību [starp Ukrainu un ES], bet apturēsim pašu konfliktu. Lai ko mēs darītu, mēs to darām Ukrainas tautas labā, mēs uzticamies Ukrainas līderiem un paliekam nelokāmi savā nostājā pret Krieviju un Minskas vienošanās izpildi,» uzsvēra Šteinmeiers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu