Francijā bārmeni notiesā par slepkavību: klientam servējis 56 šotiņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Francijā kāds bārmenis notiesāts par slepkavību, jo iedrošināja kādu vīrieti turpināt dzert viņa servēto alkoholu, lai tādējādi uzlabotu sava bāra «daudzdzeršanas rekordu». Kopumā viņš klientam pasniedza 56 stiprā alkohola devas tā dēvētajās šotiņu glāzītēs, raksta «Daily Mail».

56 gadus vecs bāra «Le Starter» klients pēc incidenta tika nogādāts slimnīcā un nākamajā dienā mira.

Bārmenis drīz vien nonāca policijas darbinieku redzeslokā, kad atklājās, ka viņš mirušo mudinājis dzert.

Traģēdija notika bārā sarīkotu dzeršanas sacensību laikā. Bārmenis bija mudinājis sacensību vadošo dalībnieku dzert vēl vairāk, lai pārspētu rekordu, kas savulaik uzstādīts «Le Starter» bārā.

Mudināšana, kā uzskatīja tiesa, izpaudusies arī faktā, ka uz bāra tablo bijis ar krītu uzrakstīts bāra iepriekšējais «dzeršanas rekords». Bārmenis tiesas laikā atzina, ka tā no viņa puses bijusi kļūda un neapdomīga rīcība.

Tiesa 47 gadus veco bārmeni Žilu Krepinu atzina par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, taču piesprieda viņam tika četru mēnešu cietumsodu nosacīti.

Tiesa arī lēma, ka notiesātais gadu par savu darba vietu nedrīkst izvēlēties bāru.

Bārmenis solījis spriedumu pārsūdzēt. Savukārt viņa advokāti pauduši sašutumu, šo lietu nodēvējot par paraugprāvu. «Mēs nevaram katram klientam, kurš iegādājas alkoholu, pieprasīt uzrādīt ārsta zīmi,» norādīja advokāts, skaidrojot, ka veselības komplikāciju iespējamību alkohola lietošanas laikā nav iespējams prognozēt.

Mirušā radinieki savukārt ar spriedumu ir mierā. «Ir skaidrs, ka notika mudināšana lietot apreibinošas vielas. Tā no bāra īpašnieka puses ir ļoti liela kļūda. Mēs vēlamies dažiem profesionāļiem atgādināt, ka servēt alkoholu klientiem, kuri ir lielā reibuma stāvoklī, ir pret likumu,» teica viņu pārstāvis tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu