Orbāns: Ungārija vēlas uzlabot ES, nevis no tās izstāties

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdien paziņoja, ka vēlas uzlabot Eiropas Savienību (ES), nevis no tās izstāties.

«Esmu gatavs kritizēt ES jebkurā jautājumā, un esmu gatavs debatēt ar Eiropas birokrātiem, taču es stingri iestājos pret jebkuru, kas vēlas valsts izstāšanos no ES,» uzsvēra Orbāns, piebilstot, ka pret tādiem ir jācīnās.

«Mums, ungāriem, šīs ir mūsu mājas. Mūsu interesēs it tās padarīt labākas, nevis no tām aiziet,» uzrunā par godu piecgadei, ko viņš izvadījis premjera krēslā, norādīja Orbāns.

Ar šo paziņojumu Ungārijas premjers nācis klajā brīdī, kad Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons uzsācis tūri pa Eiropas galvaspilsētām, lai pārliecinātu ietekmīgāko ES dalībvalstu līderus par nepieciešamību īstenot reformas pirms Apvienotajā Karalistē gaidāmā referenduma par turpmāko dalību blokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu