Porošenko ieceļ Saakašvili par Odesas apgabala gubernatoru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sestdien par Odesas apgabala gubernatoru iecēla bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili.

«Daudznacionālajā Odesas apgabalā ar katru ir jāatrod kopīga valoda,» vēršoties pie klātesošā Saakašvili, paziņoja Porošenko, atkārtojot šo teikumu ukraiņu, krievu, rumāņu un bulgāru valodās.

Iepazīstinot ar jauno gubernatoru, prezidents Odesā uzsvēra, ka Saakašvili galvenie uzdevumi būs cīņa ar korupciju, muitas un fiskālo dienestu darbības caurskatāmība, kā arī pilsoņu tiesību un demokrātijas aizstāvība.

Jau ziņots, ka Porošenko administrācijas vadītāja vietnieks Valērijs Čallijs iepriekš apstiprināja, ka Ukrainas valdība ir iesniegusi valsts prezidentam ieteikumu iecelt Saakašvili šajā amatā.

Arī Odesas apgabala administrācija apstiprināja Saakašvili iecelšanu gubernatora amatā.

«Tātad apstiprinu, rīt [sestdien] 14.30 [notiks] iepazīstināšana ar jauno gubernatoru, jā - Saakašvili,» sociālās saziņas vietnē «Facebook» rakstīja Odesas apgabala preses sekretārs Nikolajs Pokrovskis.

Ukrainas amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas, pavēstīja aģentūrai «Interfax», ka Porošenko sestdien dosies uz Odesu, lai personīgi iepazīstinātu ar amatā iecelto Saakašvili.

Ukrainas parlamenta deputāts no partijas «Petro Porošenko bloks» Mustafa Naimes pavēstīja mikroblogu vietnē, ka bijušais Gruzijas prezidents ir kļuvis par Ukrainas pilsoni.

«Mihails Saakašvili oficiāli kļuvis par Ukrainas pilsoni,» viņš rakstīja.

Pašreizējo Odesas apgabala gubernatoru Igoru Paļicu amatā 2014.gada maijā iecēla toreizējais Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs.

Saakašvili bija Gruzijas prezidents no 2004. līdz 2013.gadam. Gruzijā viņam ir izvirzītas četras apsūdzības. Pašlaik viņš dzīvo ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu