Krievijas iesniegtajā «melnajā sarakstā» - astoņi Igaunijas pilsoņi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas izveidotajā «melnajā sarakstā», ko tā ceturtdien iesniegusi dažādam Eiropas Savienības (ES) valstu vēstniecībām, ir arī astoņi Igaunijas pilsoņi, vēstīja ārvalstu mediji.

Iebraukšana Krievijā ir liegta bijušajai Igaunijas ārlietu ministrei Kristīnai Ojulandai, Igaunijas bruņoto spēku komandierim ģenerālleitnantam Riho Terrasam, brigādes ģenerālim Arturam Tiganikam, zemessardzes «Kaitseliit» («Aizsardzības līgas») komandierim brigādes ģenerālim Mēlisam Kīli.

«Melnajā sarakstā» ir arī Igaunijas Drošības policijas ģenerāldirektors Arnolds Sinisalu, tieslietu ministrs un bijušais aizsardzības ministrs Urmass Reinsalu, Eiropas parlamenta (EP) deputāts Tunne Kelams un bruņoja rūpniecības nozares pārstāvis Andress Parve.

«Melnajā sarakstā» iekļauti arī bijušais Lietuvas valsts vadītājs un pašreizējais EP deputāts Vītauts Landsberģis, Francijas filozofs Bernārs Anrī Levī, Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta «MI 5» vadītājs Endrū Pārkers, kā arī bijušais Lielbritānijas vicepremjers Niks Klegs.

Zviedrijas Ārlietu ministrija ir apstiprinājusi, ka sarakstā ir arī astoņi tās pilsoņi, bet neatklāja to identitāti.

Jau vēstīts, ka Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piektdien paziņoja, ka Maskava ir iesniegusi sarakstu ar Eiropas Savienības (ES) valstu politiķiem, kuriem ir liegta iebraukšana Krievijā, tā atbildot uz sankcijām, kas noteiktas pret Krieviju par tās agresiju Ukrainā.

Kopumā Krievijas ceturtdien iesniegtajā sarakstā esot 80 līdz 90 politiķu vārdi, atklāja premjerministrs, tai skaitā divi Nīderlandes parlamenta deputāti un viens EP deputāts no šīs valsts.

«Melnajā sarakstā» ir bijušā Beļģijas premjerministra un pašreizējā EP liberāļu grupas līdera Gija Verhofstata vārds, aģentūrai AFP atklāja viņa pārstāvis, piebilstot, ka tā ir atbilde uz Verhofstata aicinājumu veikt starptautisku izmeklēšanu par Krievijas opozīcijas aktīvista Borisa Ņemcova noslepkavošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu