Francija iesaistīs hakerus cīņai ar džihādistiem internetā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas premjerministrs Manuels Valss paziņojis par plāniem piesaistīt hakerus, lai iefiltrētos džihādistu tīklos. Pēc viņa tiktā, šis solis ir domāts tam, lai «efektīvāk krustotu zobenus ar džihādistu vervētājiem».

Hakeru uzdevums būtu novērot džihādistus internetā un mēģināt viņus identificēt pirms viņiem ir iespēja savervēt Francijas jauniešus.

Pēc janvārī notikušā uzbrukuma satīriskajam žurnālam «Charlie Hebdo» Francija ir ieguldījusi 60 miljonus eiro, lai novērstu radikalizēšanos, tostarp ieviešot «kiberpatruļas» sociālajos medijos.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» sociālajos tīklos darbojas daudz veiksmīgāk nekā citi teroristu grupējumi. Grupējums plaši izmanto sociālos tīklus savas propagandas izplatīšanai, sevišķi tviteri.

Centieni savervēt jaunus kaujiniekus visbiežāk vērojami tādās aplikācijās kā «Kik», «WhatsApp» un «Skype». Tviteri džihādisti izmanto cilvēku piesaistīšanai.

«Islāma valsts» ir padarījusi sociālos medijus par nozīmīgu savas stratēģijas daļu, un grupējuma atbalstītāji galvenokārt ir tajā vecuma grupā, kas aktīvi izmanto sociālos medijus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu