ANO: Bojāgājušo skaits Austrumukrainas konfliktā pārsniedzis 6400

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bojāgājušo skaits konfliktā Ukrainas austrumos pārsniedzis 6400 cilvēkus, paziņojis ANO cilvēktiesību augstā komisāra birojs.

No 2014.gada aprīļa vidus līdz 2015.gada 1.jūnijam konflikta zonā Ukrainas austrumos reģistrēti 6417 bojāgājušie, tostarp vismaz 626 sievietes un bērni, un 15962 cilvēki guvuši ievainojumus, liecina ANO dati.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos, kura ar Vācijas un Francijas atbalstu februārī tika panākta Minskā, paredzēja ugunspārtraukšanu no 14.februāra pusnakts, smago ieroču atvilkšanu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotāju pielaišanu pamiera novērošanai. Tomēr vienošanās pilnībā joprojām nav ievērota un epizodiskas sadursmes Ukrainas austrumos turpinās.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 8.maijā paziņoja, ka konfliktā dzīvību zaudējuši 1675 Ukrainas karavīri un teju 7000 Ukrainas pilsoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu