Ķīnā Jandzi upē nogrimst kuģis ar 450 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas centrālajā daļā Jandzi upē nogrimis kruīzu kuģis ar 458 cilvēkiem, un katastrofā ir izdzīvojuši vismaz 18 cilvēki, pieci gājuši bojā, bet pārējo liktenis nav zināms, otrdien vēstīja Ķīnas valsts plašsaziņas līdzekļi.

(ziņa papildināta ar jaunāko informāciju)

Glābēji uzskata, ka daļa kuģī esošo cilvēku ir dzīvi un viņiem pagaidām ir pietiekami daudz skābekļa. Tomēr glābšanas darbus kavē spēcīgais vējš un lietus.

Kuģis «Dunfandžisin» jeb «Austrumu zvaigzne» pirmdienas vakarā devās no Ķīnas austrumu pilsētas Nandzjiņas 11 dienu braucienā uz Čuncjinu valsts dienvidrietumos, kad tas nogrima upes Dzjaņli posmā Hubejas provincē, vēstīja Ķīnas valsts ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Izglābto vidū ir kuģa kapteinis un galvenais mehāniķis, kas abi teikuši, ka kuģis nonācis ciklona ietekmē.

Uz kuģa nogrimšanas brīdī atradās 458 cilvēki, no kuriem 406 bija pasažieri no Ķīnas - lielākoties 50-80 gadus veci cilvēki -, pieci ceļojumu aģentūras darbinieki un 47 apkalpes locekļi.

76,5 metrus garais kuģis, kas var pārvadāt 534 cilvēkus, pieder kompānijai «Chongqing Eastern Shipping Corp.», kas organizē braucienus uz Triju aizu aizsprostu.

«Sjiņhua» vēstīja, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins ir uzdevis veikt «visus nepieciešamos glābšanas darbus», bet premjerministrs Li Kecjans devis rīkojumu valdībai vadīt meklēšanas un glābšanas darbus. Li kopā ar vairākām citām valdības amatpersonām ir devies uz traģēdijas vietu.

Prezidents ir uzdevis Hubejas un Čuncjinas provincēm piedalīties operācijā, bet Transporta ministrija un citas valdības institūcijas ir saņēmušas rīkojumu izmantot visus pieejamos resursus glābšanas operācijā un izglābto aprūpē.

Ķīnas Komunistiskās partijas līderi jūtīgi uztver reakciju uz katastrofām, jo jebkādas kļūdas vai kavēšanās var izraisīt kritiku par viņu vadības efektivitāti.

Sji arī aicināja amatpersonas gūt mācību no notikušā un iedarbīgāk aizsargāt cilvēku dzīvības, vēstīja «Sjiņhua».

Janvārī Jandzi upē nogrima velkonis, prasot 22 cilvēku dzīvības. Pēc tam vietējās amatpersonas paziņoja, ka kuģim tika veikts izmēģinājums bez pienācīgas procedūras veikšanas un bez kuģa stāvokļa pārbaudes atbilstoši regulējumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu