ASV vadītā koalīcija cīņai pret «Islāma valsti» pulcējas uz tikšanos Parīzē

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV vadītās koalīcijas valstis, kas veic uzlidojumus teroristu organizācijas «Islāma valsts» pozīcijām Irākā un Sīrijā, otrdien tiksies Parīzē, lai apspriestu Bagdādes plānu Ramādī atgūšanai un citus jautājumus gadu pēc «Islāma valsts» ofensīvas sākuma Irākā.

«Islāma valsts» 17.maijā ieņēma Irākas Ramādī pilsētu, kas ir lielākais koalīcijas zaudējums, kopš tā sāka gaisa triecienus pret teroristiem pagājušā gada augustā.

Irākas premjerministrs Haiders al Abadi neilgi pēc tam solīja, ka Irākas armija spēs atgūt kontroli pār Ramādī pāris dienu laikā, bet pilsēta joprojām atrodas džihādistu kontrolē.

«Islāma valsts» kaujinieki pēdējā gada laikā sagrābuši savā kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā un ievērojamu daudzumu Irākas armijas ieroču, transporta līdzekļu un munīcijas, ko izmanto uzbrukumos drošības spēkiem.

Jau vēstīts, ka pašnāvnieka sarīkotā uzbrukumā policijas bāzei uz ziemeļrietumiem no Irākas galvaspilsētas Bagdādes pirmdien gāja bojā vismaz 37 cilvēki.

Apgabalā starp Sāmarru un Tartāra ezeru, kur notika šis uzbrukums, norisinās militāra operācija pret «Islāma valsti», kurai Irākas drošības spēki cer nogriezt apgādes līnijas Anbāras provincē.

Irākas premjerministrs otrdien devies uz Parīzi, lai piedalītos ASV vadītās koalīcijas sanāksmē, kur izklāstīs savas valdības plānu Ramādī atgūšanai.

Sanāksmē piedalīsies ministri no 20 valstīm, kas apspriedīs stratēģiju cīņai pret «Islāma valsti» un ilgstošus politiskus risinājumus Irākas krīzei, atklāja Francijas Ārlietu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu