Kopenhāgenas tuvumā apgānīta musulmaņu kapsēta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas rietumu piepilsētā Brendbijā piektdienas naktī apgānīta musulmaņu kapsēta, kur izpostītas aptuveni 50 kapavietas.

Policija sākusi izmeklēšanu par «politiski reliģisku vandālismu», ziņo mediji.

Sākotnēji policija paziņoja, ka neuzskata notikušo par tiešu uzbrukumu musulmaņu kopienai, bet par parastu vandalisma gadījumu.

Vairāki Dānijas politiķi sestdien kritizēja policijas nostāju un pauda neizpratni, kādēļ šis incidents netiek uztverts nopietnāk.

«Musulmaņu kapsēta ir izdemolēta, bet policija neuzskata to par politiski motivētu [noziegumu]? Kāpēc?» tviterī jautāja Ankarā dzimusī Dānijas Sociālistiskās tautas partijas politiķe Ozlema Čekiča.

Vēlāk sestdien policija paziņoja, ka musulmaņu kapsētas apgānīšanas izmeklēšana būs augstākā prioritāte.

«Mēs uzskatām, kas tas ir politiski reliģisks vandalisms un mēs to izmeklējam un pievēršam tam visu uzmanību. Tam piešķirta augstākā prioritāte, un, lai tas neattīstītos tālāk, mēs esam norīkojuši patruļas musulmaņu kapsētā,» laikrakstam «Politiken» paziņoja inspektors Bjarne Nisteds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu