Putins par stundu nokavējis tikšanos ar Romas pāvestu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins šodien nokavējis tikšanos ar Romas katoļu baznīcas galvu - pāvestu Francisku, liekot uz sevi gaidīt vismaz stundu, vēsta ārvalstu mediji.

Stundu vēlāk tikšanās tomēr sākusies. Tā notikusi aiz slēgtām durvīm divu tulku klātbūtnē un ilgusi 50 minūtes.

Viens no tematiem, ko apspriedis Krievijas prezidents un Romas pāvests, bijis konflikts Ukrainā. Pāvests norādījis uz nepieciešamību panākt mieru Donbasā, atjaunot dialogu un atrisināt humanitāro krīzi.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs žurnālistiem stāstījis, ka tikšanās ilgusi vairāk nekā stundu un saruna bijusi «dziļa un pamatīga». Tikšanās laikā spriests par situāciju pasaulē, protams, «pieminēta» arī krīze Ukrainā un pārrunātas vispārcilvēciskas, humānas vērtības, kas apvieno gan katolisko pasauli, gan pareizticīgo un visas pārējās reliģijas.

Tikšanās noslēgumā Putins uzdāvinājis pāvestam Kristus Glābēja katedrāles attēlu, kā arī pareizticīgo enciklopēdiju, savukārt pāvests Krievijas prezidentam pasniedza medaļu ar eņģeļa tēlu un tekstu no Evaņģēlija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu