Putins par stundu nokavē tikšanos ar pāvestu; seko «dziļa saruna» par Ukrainu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks trešdien aicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un visas pārējās konflikta puses pielikt patiesus pūliņus miera panākšanai Ukrainai.

«Svētais tēvs uzsver, kas ir jābūt svarīgiem un patiesiem centieniem panākt mieru Ukrainā. Bija vienprātība, ka ir svarīgi atjaunot dialoga atmosfēru un ka visas puses apņemas īstenot Minskas vienošanās,» teikts Vatikāna paziņojumā.

Pāvesta un Putina sarunas notika aiz slēgtām durvīm un ilga aptuveni 50 minūtes. Par sarunu saturu komentāri netiek sniegti.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot tikšanos, teicis, ka Krievijas prezidentam un pāvestam par Ukrainu bijusi «dziļa saruna».

Kā vēsta Itālijas mediji, Putins, kurš ir bēdīgi slavens ar savu kavēšanos, kavējies arī šoreiz, ierodoties stundu un desmit minūtes pēc norunātā laika, lai gan tikšanās ar pāvestu notika tieši pēc viņa iniciatīvas. Putins aptuveni stundu nokavējās arī iepriekšējās tikšanās reizē ar pāvestu 2013.gada novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu