Lietuva saņem pirmos Zviedrijā modernizētos raķešu kompleksus RBS70

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas armijas Gaisa kara spēku pretgaisa aizsardzības bataljons saņēmis pirmos Zviedrijas bruņojuma ražotāja «SAAB Dynamics» modernizētos ceturtās paaudzes raķešu kompleksus RBS70 ar nakts redzamības ierīcēm, piektdien vēsta Lietuvas Radio un televīzijas portāls «Lrt.lt».

Bataljona karavīri jau apmācīti lietot šīs sistēmas un jūnija beigās tās izmēģinās savās pirmajās starptautiskajās kaujas šaušanas mācībās «Tobruq Legacy» Čehijā.

Kā norādījis bataljona štāba priekšnieks Vaids Šimaitis, modernizētais bruņojums, kuru var izmantot nakts laikā, būtiski palielinās bataljona kaujas spējas.

Šie modernizētie raķešu kompleksi varēs izmantot jaunākās raķetes «Bolide», kas spēj iznīcināt visu tipu mērķus astoņu kilometru rādiusā un piecu kilometru augstumā, un to dzesēšanai vairs nevajadzēs izmantot videi kaitīgo freonu. Par vienu no būtiskākajiem modernizācijas ieguvumiem uzskatāmas nakts redzamības ierīces «Borc».

Šonedēļ «SAAB Dynamics» instruktori Lietuvā vadīja bataljona karavīriem RBS70 operatoru kursus, izmantojot jaunāko RBS70 trenažieri, bet nākamajā nedēļā lietuvieši turpinās mācības ar šādiem trenažieriem Latvijā.

Līgumu par bataljona izmantoto pretgaisa aizsardzības raķešu kompleksu RBS70 modernizēšanu «SAAB Dynamics» rūpnīcā Lietuva parakstīja 2013.gada nogalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu