Pāvests ierosina noteikt ar pareizticīgajiem kopīgu fiksētu Lieldienu datumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katoļu baznīcas pāvests Francisks nācis klajā ar aicinājumu noteikt fiksētu Lieldienu datumu, ko varētu svinēt kopīgi ar pareizticīgajiem, sestdien vēsta Vatikāna Radio.

Lieldienas ir vissvarīgākie kristiešu svētki, kas simbolizē Jēzus Kristus augšāmcelšanos, taču to datums katru gadu mainās.

Katoļi Lieldienas svin pirmajā svētdienā, kas seko pirmajam pilnmēnesim pēc 21.marta, bet pareizticīgajiem, kas Gregora kalendāra vietā izmanto joprojām Jūlija kalendāru, Lieldienas bieži iekrīt nedēļu vēlāk.

«Mums jārod vienošanās» par kopīgu datumu, norādījis pāvest, piebilstot, ka piemērota varētu būt aprīļa otrā svētdiena.

Tas ir «skandalozi», ka šobrīd kristieši var sastapties un vaicāt: «Kad jūsu Kristus piecēlās no mirušajiem?» pajokojis Francisks. «Mans Kristus piecēlās šodien, jūsu Kristus – nākamnedēļ.»

Norādot, ka pilnmēness ar katru gadu ir vēlāk un vēlāk, pāvest arī izteicies, ka «60 gadu laikā mēs riskējam ar Lieldienu svinēšanu augustā».

Koptu bīskaps Kamals Fahims Avads jau atzinīgi novērtējis pāvesta ierosinājumu, un sestdien publicētajā intervijā itāļu laikrakstam «La Stampa» atzinis, ka tas būtu «fantastiski».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu