Kurdu spēki «Islāma valstij» atkarojuši Sīrijas pilsētu Talabjadu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurdu spēki ar Sīrijas nemiernieku atbalstu otrdienas rītā pilnīgi pārņēma kontroli pār Sīrijas pilsētu Talabjadu pie Turcijas robežas, atkarojot to džihādistu grupējumam «Islāma valsts», paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

(precizēta ziņa saskaņā ar jaunāko informāciju)

«Kopš šī rīta ausmas Talabjadā nav izšauta neviena lode. Kurdu kaujinieki tagad pilnīgi kontrolē Talabjadu,» sacīja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» direktors Rami Abdelrahmans.

Iepriekš bija ziņots, ka kurdu spēki pirmdien gandrīz pilnībā ieņēmuši Talabjadu, padzenot no tās «Islāma valsts» džihādistus un pārraujot svarīgu šī grupējuma apgādes līniju.

Kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kas iegājušas Talabjadā, arī ieņēma robežposteni un nobloķēja ceļu, kas ved dienvidu virzienā uz «Islāma valsts» faktisko galvaspilsētu Raku.

Vismaz 40 džihādistu tika nogalināti, bēgot no Talabjadas uz «Islāma valsts» kontrolētu pilsētu Einisu.

«Islāma valsts» bija cīnījusies par Talabjadas paturēšanu savā kontrolē, lai saglabātu savu galveno apgādes ceļu starp Raku un Turcijas robežu.

Kurdu kaujinieki un Sīrijas nemiernieki 11.jūnijā sāka savu galveno uzbrukumu Talabjadai, un viņus ar gaisa triecieniem atbalstīja ASV vadītā koalīcija pret «Islāma valsti».

Talabjada atrodas apmēram 85 kilometrus uz ziemeļiem no Rakas, un tai bija svarīga loma džihādistu un viņu ieroču pieplūduma, kā arī «Islāma valsts» naftas piegāžu melnajam tirgum nodrošināšanā.

Talabjada ir apmēram 70 kilometru attālumā no Sīrijas kurdu pilsētas Kobanes, kuru janvārī pēc vairāku mēnešu ilgām kaujām ieņēma kurdu spēki, padzenot no turienes «Islāma valsti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu