Trīs māsas ar deviņiem bērniem no Lielbritānijas pievienojušās džihādistiem Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Lielbritānijā dzīvojošas māsas ar deviņiem saviem bērniem, domājams, pievienojušās džihādistiem Sīrijā, pirmdien paziņojis bērnu tēvu advokāts.

Māsas no Bredfordas, Anglijas ziemeļos, kopā ar saviem bērniem vecumā no trīs līdz 15 gadiem 28.maijā devās svētceļojumā uz Medīnu Saūda Arābijā. Bija plānots, ka pagājušajā ceturtdienā viņi atgriezīsies mājās, bet divas dienas pirms tam sievietes pārtrauca visus kontaktus ar savu ģimeni Anglijā.

Sākotnējā izmeklēšana liecina, ka vismaz desmit ģimenes locekļi iekāpuši reisa lidmašīnā no Medīnas uz Stambulu, kas ir bieži izmantots maršruts nokļūšanai Sīrijā. Nav ziņu, ka lidmašīnā būtu iekāpis astoņus gadus vecs bērns un piecgadīgs bērns no šīs ģimenes.

Advokāts, kas pārstāv bērnu tēvus, sacīja, ka, spriežot pēc pieejamās informācijas, māsām bijis kāds radinieks, kurš iesaistīts teroristu organizācijā «Islāma valsts» vai kādā citā ekstrēmistu grupējumā Sīrijā, un pastāv bažas, ka sievietes viņu jau sastapušas.

«Tēvi ir izmisuši, viņi jūtas bezpalīdzīgi, un viņi nezina, ko iesākt,» sacīja advokāts.

«Viņi ir nobažījušies, ka viņu bērnu dzīvība ir apdraudēta. Aizdomas un galvenās raizes ir, ka sievietes ir aizvedušas viņu bērnus uz Sīriju,» sacīja advokāts.

Vietējā policija Anglijā sākusi izmeklēšanu un paziņojusi, ka sadarbojas ar ārvalstu varasiestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu