Pāvests nosoda «durvju aizvēršanu» bēgļiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks trešdien paziņojis, ka tiem, kas «aizver durvis» bēgļiem, kuri meklē drošu patvērumu Eiropā, būtu jālūdz Dievam piedošana.

Pāvests pieprasīja cienīt «mūsu brāļus un māsas, kas meklē patvērumu tālu no savām zemēm».

Francisks pauda cerību, ka starptautiskā sabiedrība rīkosies vienoti un efektīvi, lai novērstu piespiedu imigrācijas cēloņus.

«Un es aicinu ikvienu lūgt Dievam piedošanu par tiem cilvēkiem un institūcijām, kuras aizver durvis tiem, kas meklē ģimeni, meklē aizsardzību,» sacīja pāvests.

Itālija ir draudējusi atspēlēties, ja pārējās Eiropas Savienības (ES) valstis atteiksies uzņemties daļu sloga, ko Itālijai radījuši nelegālie imigranti. Tomēr ES iekšlietu ministri otrdien nepieņēma nekādu lēmumu attiecībā uz Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu noteikt kvotas 40 000 bēgļu sadalei pa ES valstīm.

Eiropā šogad ieradušies jau vairāk nekā 100 000 nelegālo imigrantu, tostarp 60 000 caur Itāliju, liecina ES robežapsardzības pārvaldes «Frontex» dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu