Miljoniem cilvēku Indijā un visā pasaulē atzīmē pirmo Starptautisko jogas dienu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Miljoniem jogas entuziastu svētdien Indijā un daudzviet visā pasaulē izkustināja savus ķermeņus sarežģītās jogas pozās, tādējādi atzīmējot pirmo Starptautisko jogas dienu.

Indijas premjerministrs Narendra Modi, kurš aktīvi lobēja, lai Apvienoto Nāciju Organizācija pasludinātu 21.jūniju par vispasaules Jogas dienu, ar vairākiem tūkstošiem cilvēku, tostarp valdības locekļiem un ārvalstu diplomātiem Deli galvenajā ielā, kas pārvērsta par plašu jogas prakses laukumu, izritināja savu jogas paklājiņu un izvingrināja ķermeni un prātu.

Tūktošiem cilvēku baltos tērpos uz dzelteniem jogas paklājiņiem pulcējās Eifeļa torņa pakājē Parīzē, un līdzīgi plaši jogas pasākumi notika arī Bangkokā, Kualalumpurā, Seulā, Pekinā, Manilā un daudzviet citur pasaulē.

«Mē ne tikai svinam šo dienu, bet arī trenējam cilvēka prātu, lai sāktu jaunu miera un harmonijas laiku,» Modi teica ap 35 tūkstošiem Deli sanākušo cilvēku. «Šī ir programma cilvēces labā, pasaulei bez saspīlējuma un lai izplatītu harmonijas vēsti,» viņš piebilda.

Deli arī mēģināja uzstādīt Ginesa Pasaules rekordu kā plašākā jogas nodarbība vienā vietā. Ginesa Pasaules rekordu reģistrācijas pārstāvji informēja, ka vairāk nekā 1500 cilvēku skaita dalībniekus, kas ieradušies uz jogas nodarbību Deli.

Daudzi uzskata, ka joga, kas ir sena treniņu forma, ir labākais veids prāta nomierināšanai un labākais treniņš ķermenim.

Tomēr Indijā valda iebildumi pret jogas popularizēšanu, jo daudzi uzskata, ka tā ir hinduistu grupu mēģinājums popularizēt savu reliģiju. Daudzi musulmaņi iebilda pret valdības pārstāvju piedalīšanos tādā pasākumā, tādēļ no plānotā jogas rituāla tika izņemtas vairākas tradicionālas detaļas.

Arī dažas kristiešu grupas pauda sarūgtinājumu, ka masu jogas nodarbības tiek rīkotas laikā, kad kristieši ierasti apmeklē svētdienas dievkalpojumus, bet citi vienkārši atzina, ka tā ir valsts finansējuma izšķiešana.

Starptautiskās jogas dienas ieviešanu atbalstīja 177 ANO dalībvalstis.

Gaidāms, ka pirmajās Starptautiskās jogas dienas svinībās iesaistīsies entuziasti 192 pasaules valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu