Dienvidkoreja pieņem jaunu likumu cīņai ar MERS

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas parlaments ceturtdien apstiprinājis likumprojektu cīņai ar Tuvo Austrumu respiratorā sindroma koronavīrusu jeb MERS, pastiprinot karantīnu un paredzot cietumsodu par inficēšanās ierobežošanas pasākumu neievērošanu.

Jaunais likums paredz sodanaudu vai cietumsodu cilvēkiem, kas inficējušies ar MERS un ir melojuši izmeklētājiem par to, ar ko nonākuši kontaktā.

Nepatiesa liecība var novest pie divus gadus ilga cietumsoda vai 20 miljoniem vonu (aptuveni 16 000 eiro ) lielas sodanaudas.

Jaunais likums arī paplašina amatpersonu iespējas ierobežot inficēto cilvēku pārvietošanos un slēgt iestādes un objektus, kuros konstatēta slimības izplatīšanās. Tiem, kuri nepakļausies amatpersonu rīkojumiem, arī draudēs 16 000 eiro liels naudas sods.

Paredzēts arī dubultot to veselības aprūpes darbinieku skaitu, kas atbild par slimības uzliesmojumu ierobežošanu un inficēšanās gaitas izsekošanu.

Dienvidkorejā no SARS paveida - Tuvo Austrumu respiratorā sindroma koronavīrusa jeb MERS - miris jau 31 cilvēks, bet vairāk nekā 2900 cilvēku izolēti pēc nonākšanas kontaktā ar saslimušajiem.

Līdzīgi SARS, MERS rada dziļu plaušu infekciju, un pacienti cieš no augstas temperatūras, klepus un elpošanas traucējumiem. Tomēr atšķirībā no SARS ar MERS inficētajiem drīzumā rodas arī nieru darbības problēmas.

ANO Pasaules Veselības organizācija (PVO) apstiprinājusi vairāk nekā 400 nāves gadījumu no MERS un vairāk nekā 1000 laboratoriski apstiprinātu inficēšanās gadījumu. Slimība skārusi vairāk nekā 20 valstis, bet vissmagāk Saūda Arābiju.

Dienvidkorejā MERS diagnosticēts 181 cilvēkam. No viņiem 69 atrodas slimnīcā, 81 atveseļojies, bet pārējie miruši. 13 saslimušo stāvoklis ir kritisks.

Pret MERS nav vakcīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu