Kuveitā sprādzienā mošejā nogalināti 27 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Kuveitā šiītu mošejā uzspridzinoties sunnītu džihādistu grupējuma «Islāma valsts» pašnāvniekam, nogalināti 27 cilvēki, bet 222 ievainoti, paziņoja amatpersonas.

Kuveitā līdz šim šiītu mošejās neviens pašnāvnieku sarīkots terorakts nebija noticis.

Sestdien Kuveitā izsludināta sēru diena. Kuveitas islāma padomes vadītājs Jakubs al Sanea teroraktu nosodījis.

«Nedždas province» - ar «Islāma valsti» saistītais Saūda Arābijas grupējums - paziņojis, ka Kuveitas mošejā uzspridzinājies viens no tā kaujiniekiem.

«Islāma valsts» radikāļi šiītus uzskata par ķeceriem.

Kuveitā, kur mīt gan sunnīti, gan šiīti, līdz šim valdījusi relatīva stabilitāte un miers. Šiītu ir aptuveni 30% no valsts iedzīvotāju kopskaita.

«Islāma valsts» pārstāvis sakariem ar presi Abu Muhammads al Adnani aicinājis ekstrēmistu grupējuma atbalstītājus visā pasaulē gavēņa mēneša - ramadana - laikā rīkot uzbrukumus pret islāma «ienaidniekiem».

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējumam lojalitāti apliecinājušas arī Lībijas ekstrēmistu bandas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu