Sīrijas kurdiem izdevies padzīt «Islāma valsts» kaujiniekus no Kobanes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas kurdu spēkiem izdevies padzīt džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekus no Kobanes pilsētas pie Turcijas robežas, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Kā ziņu aģentūrai AFP sacījis Kurdu tautas aizsardzības vienību (YPG) pārstāvis Rudi Mohammads Amins, kurdi pilnībā atguvuši kontroli pār savu pilsētu. Pēc viņa teiktā, šajās kaujās krituši vai ievainoti daudzi «Islāma valsts» kaujinieki.

Jau vēstīts, ka «Islāma valsts» kaujinieki ceturtdien atkal iebruka Kobanē. Analītiķi uzskata, ka šis uzbrukums bija atriebība kurdu spēkiem par islāmistu padzīšanu no Tell el Abjadas, kas atrodas tālāk uz austrumiem no Kobanes.

«Islāma valsts» aptuveni četrus mēnešus cīnījās par Kobani, līdz kurdu spēkiem janvārī ar ASV vadīto gaisa uzlidojumu atbalstu izdevās islāmistus no pilsētas padzīt. «Islāma valstij» tā bija smaga sakāve.

Kopš tā laika YPG, kas ir Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partijas (PYD) militārais spārns, guvusi panākumus arī kaimiņos esošajā Rakas provincē, kur islāmistiem ir spēcīgas pozīcijas.

Piektdien SOHR ziņoja, ka «Islāma valsts» kaujinieki uzbrukumā Kobanei nogalinājuši vismaz 120 civiliedzīvotājus. Viņi nogalināti savās mājās, miruši no kaujinieku izšautām raķetēm vai snaiperu raidītām lodēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu