Francijā aizturēti divi taksometru pakalpojuma «Uber» vadītāji

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien Francijā aizturēti divi taksometru pakalpojuma «Uber» vadītāji saistībā ar izmeklēšanu, kas tika sākta pret taksometru pakalpojumu aplikāciju, kura izraisīja pārējo taksometru vadītāju vardarbīgus protestus, pavēstījušas tiesībsargājošās iestādes.

Izmeklēšana jau 2014.gadā tika sākta pret aplikāciju, ar kuras palīdzību maksājoši klienti var atrast lētus, privātus taksometru pakalpojumu sniedzējus, uz kuriem neattiecas noteikumi, kuri regulē pārējo taksometru vadītāju darbu.

Licencētie taksometru vadītāji norāda, ka šis pakalpojums apdraud viņu darba vietas, jo tas tirgu pārpludina ar zemu izmaksu taksistiem.

«UberPOP» Francijā aizliegts kopš janvāra, taču likumdošana saskārusies ar problēmām šo aizliegumu realizēt un pakalpojums turpina darboties.

Kā ziņots, protesti Francijā pret ASV taksometru pakalpojumu uzņēmuma «Uber» izveidoto aplikāciju ceturtdien pārauga vardarbībā, taksometru vadītājiem dedzinot automašīnas un bloķējot piekļuvi lidostām un dzelzceļu stacijām.

Streikā piedalījās aptuveni 2800 taksometri, tiem īstenojot vairāk nekā 30 blokādes visā Francijā, tostarp traucējot piekļuvi Parīzes Šarla de Golla lidostai, vēsta policijas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu