Kanāda ievieš sankcijas pret Krievijas «Nakts vilkiem» un «Gazprom»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanāda pirmdien paziņoja par sankciju pastiprināšanu pret Krieviju par tās īstenoto Donbasa kaujinieku atbalstīšanu.

Jaunās sankcijas skars jauniešu līderus, prokremlisko motociklistu klubu «Nakts vilki» un vairākus uzņēmumus, tostarp enerģētikas kompāniju «Gazprom».

Otava noteica arī importa un eksporta aizliegumu uz Krimu.

«Kamēr nebūs īsta miera, kamēr okupantu spēki nebūs aizgājuši un kamēr Ukrainas teritoriālā vienotība nebūs atjaunota, [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina režīmam jājūt sekas,» paziņojumā norādīja Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers.

Baikeru bandas «Nakts vilki» dalībnieki devās braucienā uz Krimu tūlīt pēc tās aneksijas 2014.gada martā, un tās dalībnieki cīnījušies arī prokrievisko kaujinieku rindās Austrumukrainā.

Klubs «Nakts vilki» tika izveidots 1989.gadā īsi pirms Padomju Savienības sabrukšanas, un tajā ietilpst ap 5000 biedru.

Sankcijas noteiktas arī pret Eirāzijas Jaunatnes savienību, kas ir Krievijas nacionālistu organizācija. Tiek uzskatīts, ka tā vervē kaujiniekus konfliktam Austrumukrainā.

Tāpat sankcijas noteiktas pret militārā uzņēmuma «Rostec» saistītajām kompānijām, lidmašīnu ražotāju un vairākām enerģētikas sektora kompānijām, tostarp «Gazprom».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu