«Germanwings» lidmašīnas katastrofā bojāgājušo ģimenēm piedāvāta 25 000 eiro kompensācija

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas aviokompānija «Lufthansa» piedāvājusi izmaksāt 25 000 eiro kompensāciju ģimenēm, kuru locekļi martā gāja bojā «Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» lidmašīnas katastrofā, ko, domājams, tīši izraisīja otrais pilots, otrdien atklājusi aviokompānija.

Šāda summa piedāvāta par katru bojāgājušo.

«Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320», kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu, nogāzās 24.martā. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Tiek uzskatīts, ka lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti strauji samazinājis augstumu, liekot lidmašīnai nogāzties.

Uzreiz pēc katastrofas «Lufthansa» piedāvāja bojāgājušo tuviniekiem palīdzību līdz 50 000 eiro par pasažieri, neatkarīgi no jebkādām iespējamām kompensācijām.

«Lufthansa» un «Germanwings» kopīgi paziņoja, ka uzņemsies «ilgstošu atbildību par katastrofas iznākumu».

Tādējādi bērni un pusaudži, kuri katastrofā zaudēja vienu no vecākiem vai abus, ilgtermiņā saņemtu atbalstu izglītībai no īpaša 7,8 miljonus eiro liela fonda.

«Lufthansa» un «Germanwings» arī plāno četrās vietās uzstādīt pieminekļus bojāgājušo atcerei un sniegt vēl cita veida palīdzību mirušo tuviniekiem.

Tuvinieku advokāti piedāvāto 25 000 eiro kompensāciju noraidījuši, paziņojot, ka tā ir pilnīgi neadekvāta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu