Ukraina draud apturēt elektroenerģijas piegādi Krimai

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas mediji ziņojuši, ka valdība piedraudējusi atslēgt elektroenerģijas piegādi Krievijas anektētajai Krimas pussalai, tomēr Ukrainas amatpersonas vēlāk šādu informāciju noliegušas.

Krievijas Enerģētikas ministrijas preses dienests ziņo, ka Ukrainas uzņēmums «Ukrenergo» brīdinājis Krievijas pusi, ka no 1.jūlija pusnakts pārtrauks elektroenerģijas piegādi.

Sevastopolē sagatavoti rezerves ģeneratori un visi ārkārtas dienesti.

Uzņēmums «Krimenergo» telekanālam «Rossija 24» pavēstīja, ka 1.jūlija rītā pussala gan saņēmusi elektroenerģiju parastajā apmērā. Pie tam arī Ukrainas puse norādījusi, ka piegādes turpinās, saskaņā ar spēkā esošajiem līgumiem.

Līgums par nepārtrauktu elektroenerģijas piegādi Krimai no Ukrainas tika parakstīts pagājušā gada decembrī. Dokumentā noteikts, ka katru dienu Krimai tiks piegādāti 1500 megavati, un šim līgumam katru mēnesi bija automātiski jāpagarinās.

Jūnijā Krievija un Ukraina nespēja vienoties par Krievijas gāzes cenu gada trešajam ceturksnim. Ukrainas puse uzstāja, ka jāsaglabā 100 dolāru atlaide un tā pat būtu vēl jāpalielina, taču Krievijas puse piedāvāja tikai 40 dolāru atlaidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu