Somija neielaiž valstī Krievijas parlamenta spīkeru Nariškinu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Somija atteikusi vīzu Krievijas parlamenta spīkeram Sergejam Nariškinam, kuram sankciju režīma dēļ aizliegta iebraukšana Eiropas Savienībā (ES), ar savu soli trešdien izpelnoties Krievijas nosodījumu.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) priekšsēdētājs Serbijas ārlietu ministrs Ivica Dačičs bija uzaicinājis Nariškinu jūlijā apmeklēt organizācijas samitu Helsinkos.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Nariškinam bija jāvada Krievija delegācija šajā pasākumā.

Ievērojot sankcijas, ko ES noteikusi Krievijai par iejaukšanos Ukrainā, Somija liegusi iebraukšanu sešiem no 15 Krievijas delegācijas locekļiem.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

ES aizliegts iebraukt aptuveni 150 Krievijas pilsoņiem.

Nariškins «melnajā sarakstā» atrodas kopš 2014.gada marta, bet kopš tā laika ir oficiālās vizītēs apmeklējis Franciju. Viņš Krievijas televīzijai paziņoja, ka arī pārējā delegācija uz EDSO konferenci nedosies.

«Tā mēs izpaužam savu protestu pret nelikumību un demokrātisko principu pārkāpšanu,» paziņoja politiķis.

EDSO Parlamentārās asamblejas tikšanās notiks no 5.jūlija līdz 9.jūlijam Helsinkos. Konferencē plānots apspriest rezolūcijas projektu, kurā nosodīts «Krievijas Federācijas vienpusējais un neattaisnojamais uzbrukums Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu