«Islāma valsts» uzbrukumos Ēģiptes armijai vismaz 70 nogalinātie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes Sinaja pussalā trešdien notika džihādistu grupējuma «Islāma valsts» uzbrukumi Ēģiptes armijai, izraisot bruņotas sadursmes, kurās nogalināti vismaz 70 cilvēku, paziņoja amatpersonas veselības aizsardzībā un drošības spēkos.

Saskaņā ar šo amatpersonu teikto bruņotajās sadursmēs nogalināti galvenokārt karavīri, kā arī desmitiem džihādistu.

Savukārt Ēģiptes armija paziņoja, ka ir nogalināti 100 «Islāma valsts» kaujinieki un 17 karavīri.

Kara lidmašīnas F-16 bombardēja kaujiniekus, kas cīnījās pret drošības spēkiem Šeihzuveidas pilsētā Sinaja pussalas ziemeļos pēc negaidīta uzbrukuma armijas kontrolpunktiem. Kaujinieki pēc gandrīz astoņas stundas ilgām kaujām atstāja Šeihzuveidu.

Bruņotās sadursmes notika divas dienas pēc tam, kad sprādzienā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā tika nogalināts šīs valsts ģenerālprokurors Hišams Barakats.

Ēģiptes valdība trešdien pieņēma pretterorisma likumu, kas nosaka smagākus sodus notiesātiem teroristiem un vēršas pret viņu finansējuma avotiem.

«Islāma valsts» paziņoja, ka tās kaujinieki aplenkuši policijas iecirkni pēc spridzinātāju pašnāvnieku un raķešu uzbrukumiem vairāk nekā 15 kontrolpunktiem un citiem drošības spēku objektiem. Uzbrukumos piedalījušies trīs spridzinātāji pašnāvnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu