Ēģiptes valdība apstiprina pretrunīgi vērtētu pretterorisma likumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ēģiptes valdība trešdien pieņēmusi pretrunīgi vērtētu pretterorisma likumprojektu un pieprasījusi paātrināt apelāciju izskatīšanu tiesās.

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi, domājams, likumprojektu parakstīs bez vilcināšanās. Pēc Ēģiptes ģenerālprokurora Hišama Barakata bojāejas sprādzienā viņš solījis pieņemt stingrākus drošības mērus.

2013.gada 3.jūlijā Ēģiptē notika armijas apvērsums, kurā tika gāzts pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Muhameds Mursi. Pēc apvērsuma, kuru vadīja toreizējais armijas komandieris un pašreizējais Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi, tika izvērstas plašas represijas pret gāztā valsts galvas pārstāvēto Musulmaņu brālību. Simtiem Mursi atbalstītāju zaudējuši dzīvību un tūkstošiem ieslodzīti cietumos.

Sisi solījis iznīcināt Musulmaņu brālību, kuru atzinis par teroristisku organizāciju.

Tikmēr džihādisti, lielākoties teroristu organizācijas «Ialāma valsts» sabiedrotie nogalinājuši daudzus policistus, atriebjoties par Mursi atbalstītāju apspiešanu.

Ēģiptes valdības trešdien pieņemtais likumprojekts vērsts pret terorisma finansējuma avotiem un pastiprinās sodus personām, kas notiesātas par piederību teroristu organizācijai, pastrādājušas teroraktu vai ķērušās pie vardarbības, atklāja ministri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu