Kasparovs: Putinam vairs nevajag draugus, viņam vajag ienaidniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vairs nav vajadzīgi draugi, bet viņam ir vajadzīgi ienaidnieki, uzskata Krievijas opozicionārs pasaules šaha čempions Garijs Kasparovs.

«Pirms desmit gadiem viņš uzturēja draudzīgas attiecības ar [ASV prezidentu Džordžu] Bušu un [Lielbritānijas premjerministru Toniju] Blēru. Viņam vajadzēja respektu, lai saglabātu varu. Tagad viņam ir vajadzīgs priekšstats, ka Krievija ir aplenkta. Tāpēc Putinam vairs nevajag draugus. Viņam vajag ienaidniekus,» intervijā žurnālam «Newsweek» sacīja Kasparovs.

Kasparovs arī norādīja, ka viens no šā brīža izšķirošajiem jautājumiem ir tāds, vai NATO reaģēt uz Krievijas uzbrukumu Latvijai vai Igaunijai.

«Tas ir kritiski svarīgs jautājums. Es uzskatu, ka viņiem [NATO] nav izvēles, jo, ja Putinam izdodas radīt haosu mazā NATO daļā, tad NATO ir mirusi. Un tāds arī ir viņa mērķis,» sacīja Kasparovs.

Pēc viņa novērtējuma, Putins ir caurcaurēm īsts čekists, kuram pietrūkst stratēģiskas domāšanas.

«Putins ir oportūnists, viņš nav stratēģis. Viņš ir kā pokera spēlētājs, kuram gadījušās labas kārtis. Viņš no sākta gala bija VDK cilvēks un ar to lepojas,» skaidro Kasparovs, atkārtojot savu pārliecību, ka Putins ir visbīstamākais cilvēks pasaulē.

«Pilnīgi noteikti. 2008.gadā viņš varēja aiziet. Viņš palika. Un tagad kā diktators viņš ir iesprostots varā,» norādīja Kasparovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu