Cilvēki mūsdienās dzīvo 6 gadus ilgāk nekā pirms 25 gadiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nesen veiktā pētījumā ir atklāts, ka cilvēki mūsdienās dzīvo sešus gadus ilgāk nekā viņu senči pirms 25 gadiem, raksta «Anglo Baltic News».

Tomēr šī tendence ir novērojama tikai Eiropā. Āfrikas valstīs dzīves ilgums ir samazinājies par 5 gadiem, jo tur ir pieaugusi cilvēku saslimstība ar HIV/AIDS un dažādām infekcijas slimībām slikto dzīves apstākļu dēļ.

Lielbritānijā ir palielinājies gan sieviešu, gan vīriešu dzīves ilgums. Sievietēm tas ir pieaudzis no 78,4 līdz 82,8 gadiem un vīriešiem no 72,9 līdz 79,1 gadam. Tomēr ir saglabājusies tendence, ka sievietes dzīvo ilgāk par vīriešiem.

Anglo Baltic News

Visbiežākie nāves cēloņi mūsdienās ir vēzis, sirds un asinsvadu slimības, tomēr pētījuma rezultātā tika pievienoti jauni nāves iemesli, kuri netika pieminēti pirms 25 gadiem. Tie ir – zāļu pārdozēšana vai to ilglaicīga un neproporcionāla lietošana, hroniskas aknu slimības un diabēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu