Portugāles bijušajam iekšlietu ministram izvirzīs apsūdzības «zelta vīzu» skandālā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portugāles prokuratūra plāno izvirzīt bijušajam iekšlietu ministram Migelam Masedu apsūdzības naudas atmazgāšanas skandālā, kas saistīts ar tā saukto «zelta vīzu» jeb īpašu uzturēšanās atļauju piešķiršanu turīgiem ārzemniekiem par investīcijām Portugālē, teikts prokuratūras paziņojumā.

Par plānoto apsūdzību izvirzīšanu tika paziņots ceturtdienas vakarā neilgi pēc tam, kad Nacionālā asambleja (parlaments) nolēma atcelt Masedu parlamentāro neaizskaramību, lai būtu iespējams pilnīgi izmeklēt viņa lomu šajā skandālā.

"Prokuratūra ir aicinājusi atcelt viņa imunitāti, lai viņu varētu apsūdzēt,» sacīja valsts prokurora preses sekretārs.

Masedu pērn novembrī atkāpās no amata pēc tam, kad tika aizturēti 11 cilvēki aizdomās par investīciju vērtību mākslīgu uzpūšanu, lai palīdzētu ārzemniekiem iegūt «zelta vīzu».

Masedu toreiz paziņoja, ka nav personīgi atbildīgs par šo afēru, bet tā ir kaitējusi viņa politiskajai uzticamībai.

«Zelta vīzu" skandāls nāca klajā dažas dienas pēc tam, kad bijušais premjerministrs Žozē Sokratišs tika aizturēts aizdomās par izvairīšanos no nodokļiem un naudas atmazgāšanu.

Portugāle naudas trūkuma apstākļos 2012.gada oktobrī sāka piedāvāt «zelta vīzas» turīgiem ārzemniekiem, kas ieguldītu vismaz 500 tūkstošus eiro nekustamajā īpašumā, veiktu kapitāla pārskaitījumu viena miljona eiro apmērā vai izveidotu 10 darbavietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu