Pentagons: Gaisa triecienos nogalināts «Islāma valsts» līderis Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» līderis, kurš koordinēja pašnāvniekus spridzinātājus, piesaistīja finansējumu un jaunus kaujiniekus, ticis nogalināts ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienos Sīrijā, ceturtdien paziņoja Pentagons.

Tariks Bin Tahars Al Avi Al Harzi 16.jūnijā nogalināts Sīrijas ziemeļu pilsētā Šadadi, teikts Pentagona paziņojumā.

Viņa brālis Ali, kurš ir «Islāma valsts» kaujinieku rekrutētājs un, iespējams, saistīts ar uzbrukumu Bengāzī, tika nogalināts gaisa triecienos Irākā dienu iepriekš.

Par 33 gadus vecā tunisieša Harzi galvu ASV bija izsludinājusi trīs miljonu dolāru atlīdzību un aprakstīja viņu kā «Islāma valsts» «spridzinātāju pašnāvnieku emiru».

Pentagons uzskata, ka viņa nogalināšana ir nozīmīgs trieciens «Islāma valstij».

Pentagons norāda, ka Harzi bijis atbildīgs arī par cilvēku un aprīkojuma nogādāšanu Sīrijā un Irākā, kā arī vācis finansējumu kaujinieku piesaistīšanai un palīdzēja viņiem ieceļot.

Viņš arī atbalstīja «Islāma valsti» nogādājot ieročus Sīrijā no Lībijas.

«Viņa nāve ietekmēs «Islāma valsts» spēju piesaistīt ārvalstu teroristu kaujiniekus Sīrijai un Irākai, kā arī pārvietot cilvēkus un aprīkojumu pāri Sīrijas un Irākas robežai,» teikts Pentagona paziņojumā.

Harzi arī vācis finansējumu no Persijas līča ziedotājiem un ieguvis apmēram divus miljonus ASV dolāru no kāda Katarā esoša atbalstītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu