Francijas izmeklētāji: Alžīrijas lidmašīnas katastrofu Mali izraisīja «traģiskas» kļūdas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušogad Mali notikušo Alžīrijas nacionālās aviokompānijas «Air Algerie» lidmašīnas katastrofu, kurā gāja bojā 116 cilvēki, izraisīja vairākas «traģiskas» kļūdas, konstatēts Francijas veiktā izmeklēšanā, par kuru ziņoja laikraksts «Le Figaro».

Divi tiesneši, izmeklējot šo katastrofu, kurā starp bojāgājušajiem bija 54 Francijas pilsoņi, konstatēja, ka galvenais katastrofas cēlonis bija «pretapledojuma sistēmas neiedarbināšana».

Francijas civilās aviācijas pārvalde BEA aprīlī paziņoja, ka šīs lidmašīnas «McDonnell Douglas 83» apkalpe neiedarbināja pretapledojuma sistēmu, izraisot zināmu sensoru nefunkcionēšanu.

Izmeklēšanā konstatēts, ka katastrofu veicināja arī vairāki citi faktori. Apkalpes apmācībā izmantotā lidojumu simulācijas sistēma nebija tāda pati kā īstā lidmašīnā, un pilotiem nebija lidošanas pieredzes Āfrikas specifiskajos meteoroloģiskajos apstākļos.

Reisa AH5017 lidmašīna «McDonnell Douglas 83» 24.jūlijā pazuda ceļā no Burkinafaso uz Alžīriju. Tās vraks tika atrasts Mali netālu no Burkinafaso robežas. Pirms nogāšanās piloti lūdza atļauju griezties atpakaļ slikto laikapstākļu dēļ.

Lidmašīnas pasažieru vidū bija 54 Francijas pilsoņi. Starp tās pasažieriem un apkalpes locekļiem bija arī Alžīrijas, Burkinafaso, Kanādas, Libānas, Luksemburgas, Spānijas un Vācijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu