Straujuma Strasbūrā atskatīsies uz prezidentūras laikā paveikto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma otrdien piedalīsies Eiropas Parlamenta plenārsesijā Strasbūrā. Viņa uzstāsies ar runu, kurā izvērtēs Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Strasbūrā notiekošajam līdzi sekos arī portāls TVNET, operatīvi ziņojot saviem lasītājiem.

Ieskicē Latvijas prioritātes

Premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga TVNET atgādināja, ka janvāra sākumā, kad sākās Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, premjere iepazīstināja parlamenta deputātus ar Latvijas iecerētajām prioritātēm un plānotajiem darbiem.

Tāpat viņa tikās ar dažādām ES amatpersonām un deputātiem.

Tradicionāli katras prezidējošās valsts vadītājs uzstājas parlamentā, sākumā iepazīstinot ar plāniem, bet pēc tam rezumējot padarīto.

Atskatīsies uz paveikto

Arī, noslēdzoties Latvijas prezidentūrai, premjere teiks runu Eiropas Parlamenta deputātiem.

Noslēguma uzrunā iecerēts sniegt vērtējumu Latvijas prezidentūrai un tās laikā paveiktajiem darbiem. Pēc tam deputātiem būs iespēja iztaujāt Latvijas premjeri.

Tiešraide

Var teikt, ka ar šo Straujumas runu oficiāli noslēdzas Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.

Vizītes ietvaros plānota arī premjeres divpusēja tikšanās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu un noslēgumā kopīga preses konference ar Šulcu un Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru.

Esam kļuvuši pašapzinīgāki

Iepriekš Straujuma atzina, ka prezidentūras laikā esam kļuvuši pašapzinīgāki un tas palīdzēs turpmākajā valsts attīstībā.

«Esam gājuši uz priekšu iepriekš definēto mērķu sasniegšanai, bet esam arī spējuši reaģēt uz sarežģītiem apstākļiem,» sacīja premjere.

Kā galveno izaicinājumu prezidentūras laikā Straujuma minēja drošības situāciju Eiropā, kā arī tās kaimiņvalstīs.

Savukārt par pozitīvo devumu prezidentūras laikā Straujuma dēvēja panākto vienošanos par finansējuma pieejamību no Eiropas investīciju stratēģiskā investīciju fonda jeb tā saucamā Junkera investīciju plāna, kā arī iespēju jauniešiem saņemt stipendijas mācībām, kā arī citus lēmumus.

TVNET jau ziņoja, ka 2015.gada pirmajā pusgadā norisinājās Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. 1.jūlijā par prezidējošo valsti kļuva Luksemburga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu