Kijeva: Pie Ukrainas robežas un Donbasā izvietoti 80 000 Krievijas karavīru un kaujinieku

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Ukrainas robežas un Donbasā izvietoti vairāk nekā 50 000 Krievijas karavīru un vairāk nekā 30 000 kaujinieku, paziņojis Ukrainas pretterorisma operācijas štāba pārstāvis Dmitro Gucuļaks.

«Situācija pretterorisma operācijas zonā saglabājas saspringta vairākos virzienos. Pēc pretterorisma operācijas štāba informācijas, turpinās kaujinieku grupu paplašināšana okupēto teritoriju iekšienē. Notiek aktīvi pasākumi trieciengrupu veidošanai, un vienlaicīgi notiek pasākumi jauno formējumu sagatavošanai kaujām,» uzsvēra Gucuļaks.

Krievijas karavīru skaits pie Ukrainas robežas pārsniedz 50 000, bet nelikumīgo bruņoto grupējumu kaujinieku skaits - 30 000, informēja Gucuļaks.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos, kura ar Vācijas un Francijas atbalstu februārī tika panākta Minskā, paredzēja ugunspārtraukšanu no 14.februāra pusnakts, smago ieroču atvilkšanu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotāju pielaišanu pamiera novērošanai. Tomēr vienošanās pilnībā joprojām nav ievērota un epizodiskas sadursmes Ukrainas austrumos turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu